Specialiștii IT nepregătiți pentru Windows ca serviciu (WaaS)

27 Martie 2019

Ce înseamnă Windows ca serviciu?

Sistemul de operare Windows 10 introduce o nouă modalitate de a construi, implementa și deservi Windows.

Acest nou mod de a manipula sistemul de operare Windows 10 se numește Windows ca serviciu (WaaS).

Microsoft a regândit fiecare parte a acestui proces Windows 10, pentru a simplifica viața profesioniștilor IT și pentru a menține o experiență consistentă Windows 10 pentru clienții săi.

Aceste îmbunătățiri se concentrează pe maximizarea implicării clienților în dezvoltarea Windows, simplificând implementarea și service-ul calculatoarelor client Windows.


Cu mai puțin de un an până când Microsoft își închide sprijinul pentru Windows 7, cercetările de la Kollective au scos la iveală faptul că aproape jumătate (46%) de profesioniști IT încă nu dispun de planuri pentru gestionarea actualizărilor "ca serviciu" asociate cu Windows 10.Raportul Death of Windows 7 al firmei a investigat 260 de profesioniști IT din SUA și Marea Britanie pentru a descoperi costurile potențiale și amenințările la adresa securității cu care se confruntă companiile care nu reușesc să-și pregătească sistemele pentru Windows ca serviciu după încheierea asistenței Windows 7.

Kollective a constatat că 15% dintre profesioniștii IT nu au avut nicio idee despre planurile Microsoft de a transforma Windows într-un model actualizat "ca serviciu".Pentru a face lucrurile mai rele, aproape o cincime (17%) din departamentele IT nu au fost conștiente că Microsoft va întrerupe sprijinul pentru Windows 7 pe 14 ianuarie 2020. Dintre cei chestionați, șase procente au declarat că, deși sunt conștienți de sfârșitul sprijinului, companiile au început să înceapă să migreze la Windows 10.


Directorul executiv al lui Kollective Dan Vetras a explicat implicațiile privind securitatea pe care un model "ca serviciu" le aduce departamentelor IT, spunând:"Cu Microsoft, care descrie Windows 10 ca ultima versiune de Windows, nu este nici un secret că afacerile vor fi mutate în curând într-un model mai actualizat de actualizare a serviciului. Deși acest lucru înseamnă mai puține migrații majore ale sistemului de operare, înseamnă și un flux mult mai frecvent de actualizări - cu o dimensiune medie de peste 1 GB. Pentru multe departamente IT care lucrează cu rețele dispersate sau în cadrul organizațiilor internaționale, instalarea acestor actualizări frecvente pe toate punctele lor finale nu este posibilă."


Companiile trebuie să înceapă pregătirea infrastructurii acum pentru a sprijini viitoarele Windows ca actualizări ale serviciilor. Faptul că aproape jumătate din echipele IT nu au un plan în vigoare este o cauză reală de îngrijorare.

Specialiștii IT nepregătiți pentru Windows ca serviciu (WaaS)