Microsoft lansează noua ediție Windows 10 Pro for Workstations

11 August 2017

Microsoft anunță oficial lansarea Windows 10 Pro pentru stațiile de lucru. Așa cum era de așteptat, Windows 10 Pro for Workstations este conceput în primul rând pentru hardware-ul de PC-uri de tip server. Windows 10 Pro for Workstations este destinat pentru calculatoare cu un număr mare de procesoare logice și multă memorie RAM.

Gigantul software face patru schimbări majore în Windows 10 Pro pentru stațiile de lucru pentru a sprijini hardware-ul de ultimă oră al PC-ului. Sistemul de fișiere rezilient (ReFS) va fi activat în mod prestabilit, oferind mai multă rezistență la coruperea datelor și optimizare pentru manipularea volumelor mari de date și auto-corectare. Windows 10 Pro pentru stațiile de lucru va include, de asemenea, suport pentru module de memorie nevolatile (NVDIMM-N) cu memorie persistentă. Aceasta înseamnă că vitezele de citire și scriere vor fi cât mai rapide posibil și fișierele vor mai fi acolo chiar dacă o stație de lucru este oprită.

Microsoft adaugă, de asemenea, un suport mai rapid în Windows 10 Pro for Workstations. Utilizând SMB Direct, Microsoft sprijină capacitatea de acces la memoria directă la distanță (RDMA), astfel încât adaptoarele de rețea să poată funcționa la o latență scăzută fără prea multă utilizare a procesorului. Acest lucru ar trebui să mărească capacitatea de transferare a fișierelor prin intermediul rețelelor de mare viteză.

În cele din urmă, Microsoft își extinde suportul hardware în Windows 10 Pro for Workstations. Procesoarele Intel Xeon sau AMD Opteron de tip server vor fi suportate, cu până la patru procesoare fizice și până la 6TB de memorie RAM. Windows 10 Pro este în prezent limitat la două procesoare fizice și până la 2TB de memorie RAM, deci această ediție de Windows vizează în mod clar configurații de înaltă performanță. Windows 10 Pro for Workstations va fi disponibil alături de actualizarea Windows 10 Fall Creators Update în cursul acestui an.

Sursa materialului: microsoft.com

Microsoft lansează noua ediție Windows 10 Pro for Workstations