Facebook a încărcat pe serverele lor contactele de e-mail ale a 1,5 milioane de utilizatori noi, din mai 2016

18 Aprilie 2019

Facebook a incarcat "neintentionat" pe serverele lor contactele de e-mail ale a 1,5 milioane de utilizatori noi din mai 2016

Informatia vine dupa ce un cercetator de securitate a observat ca Facebook solicita utilizatorilor sa introduca parolele lor de e-mail atunci cand s-au inscris pentru conturi noi pentru a-si verifica identitatea, ceea ce a fost condamnat de expertii in domeniul securitatii.

Asa ca, daca ati introdus parola de e-mail, a aparut un mesaj prin care se spunea ca "importa" persoanele dvs. de contact fara a cere mai intai permisiunea.

Facebook a strans contactele de e-mail de 1,5 milioane de utilizatori fara cunostintele sau consimtamantul lor atunci cand si-au deschis conturile.

incepand cu luna mai 2016, compania de retele sociale a colectat listele de contacte de 1,5 milioane de utilizatori noi in reteaua sociala. Compania Silicon Valley a declarat ca persoanele de contact au fost "incarcate neintentionat pe Facebook". 

Facebook intentioneaza acum sa informeze cei 1,5 milioane de utilizatori afectati in zilele urmatoare si sa sterga contactele din sistemele companiei.

Declaratia completa a purtatorului de cuvant Facebook:

"Luna trecuta, am oprit oferirea unei verificari a parolei prin e-mail ca optiune pentru persoanele care isi verifica contul cand se inregistreaza pentru prima data pe Facebook. Cand am analizat pasii prin care trecusera oamenii pentru a-si verifica conturile, am constatat ca, in unele cazuri, contactele de e-mail ale persoanelor au fost, de asemenea, incarcate neintentionat pe Facebook cand si-au creat contul. Estimam ca contactele de e-mail de pana la 1,5 milioane de persoane ar fi putut fi incarcate. Aceste contacte nu au fost partajate cu nimeni si le stergem. Am rezolvat problema care sta la baza si anunta persoanele ale caror contacte au fost importate. Oamenii pot, de asemenea, sa revada si sa gestioneze contactele pe care le distribuie cu Facebook in setarile lor."

Facebook a încărcat pe serverele lor contactele de e-mail ale a 1,5 milioane de utilizatori noi, din mai 2016