Cele mai utilizate și populare limbaje de programare 2017

10 August 2017

Indiferent dacă sunteți un începător care dorește să treacă la o carieră în programare, un profesionist cu experiență sau vă gândiți să urmați cursurile unei facultăți de profil, ne-am gândit că ar trebui să știți care sunt cele mai populare limbaje de programare în anul 2017, dacă doriți să vă îmbunătăți setul de abilități.

Dacă faceți o căutare simplă pe web veți găsi că există sute de limbi de programare. Faceți o altă căutare pentru cele mai populare și din nou, veți obține o altă listă, mai restrânsă de această dată.

Pentru a fi cât mai obiectivi posibil, examinăm limbajele de programare de top din perspectiva carierei.

Există numeroase moduri de a clasifica limbile de programare, cum ar fi numărul de site-uri construite împreună cu acestea, rezultatele căutării Google, proiectele GitHub sau întrebările StackOverflow. S-au analizat datele din motorul de căutare de locuri de muncă Indeed.com pentru numărul de postări de locuri de muncă care conținea numele unui limbaj de programare.

Acest articol se bazează pe informațiile publicate de Coding Dojo.

Dacă există un lucru care trebuie luat de la analiza noastră, este că nici un limbaj de programare nu poate îndeplini toate sarcinile și piața locurilor de muncă se schimbă rapid de la an la an. Pentru a fi un dezvoltator de succes, este important să învățați mai multe limbaje de programare și să vă pregătiți pentru învăța rapid noile limbaje, astfel încât să vă puteți adapta la schimbarea oportunităților de angajare.

Cele mai utilizate și populare limbaje de programare 2017